Nieuws

Vrijdag opening krijgt vervolg

We gaan ook dit najaar op vrijdagavond open. Vanaf 26 augustus kan je op vrijdagavond tussen 19.30 en 20.30 uur bij ons terecht voor het uitlenen en innemen van speelgoed.Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode is de speelotheek alleen op zaterdagochtend open. Vanaf vrijdag 26 augustus kan je ook weer op vrijdagavond bij ons terecht van 19:30 tot 20:30 uur. Fijne zomer allemaal!


Extra uitleenmoment

Vanaf 8 april hebben we een extra uitleenmoment. We zijn dan voor het uitlenen en innemen van speelgoed op vrijdagavond geopend van 19:30 to 20:30 uur.

Ook de bekende opening op zaterdag blijft bestaan. Via de website kun je voor beide dagen speelgoed reserveren, wij zorgen dan dat het klaar staat. 

Het betreft een proef tot aan de zomerperiode. Wij gaan dan evalueren en beslissen of de vrijdagavond openstelling blijft bestaan.


Jantje Beton en NL Doet

In de week van 12 maart collecteren we met de Speel-o-theek voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst mogen we zelf besteden en staat garant voor mooi nieuw speelgoed. Wil je ook een donatie doen? Maak gebruik van onze digitale collectebus.
Tevens is 12 maart NL Doet en gaan we de schuur voor het buitenspeelgoed verder inrichten. Kom gerust meehelpen!


Bezoekregels gewijzigd

Vanaf 6 november 2021 zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. Daarom is het vanaf dat moment ook weer verplicht om een mond-neus masker te dragen in de Pomhorst. Geef ook anderen de ruimte door op het door jouw geboekte tijdslot te komen en niet meer meer personen dan noodzakelijk de speelotheek te bezoeken


Geopend tijdens de herstvakantie

16 en 23 oktober zijn wij gewoon open! Deze regenachtige herfstvakantie kom je gemakkelijk door met leuke spellen en puzzels, of ga je toch voor ander speelgoed? Er is genoeg om uit te kiezen. En mocht je nog speelgoed missen in ons assortiment, laat het even weten via info@speelotheekwageningen.nl!


Speelgoed verlengen

In je account kun je de inleverdatum van het geleende speelgoed eenmalig en met een maximum van 4 weken verlengen, mits het niet gereserveerd is door een ander lid.

Hiervoor ga je in je account naar "Leningen". Klik de lening aan waar het om gaat ("on loan"). Op de detail pagina van de uitlening vind je bij ieder stuks speelgoed de button "Kies nieuwe inleverdatum". Let op, je moet dus voor ieder stuks speelgoed in je lening de datum aanpassen als je alles tegelijk wilt inleveren. Mocht het verlengen van het speelgoed niet beschikbaar zijn, dan is het gereserveerd door een ander lid en vragen we je het speelgoed op de geplande datum in te leveren.


Meer informatie vind je in de Handleiding online uitleen.


Nieuw Speelgoed in de uitleen!

Er is nieuw speelgoed in de uitleen beschikbaar. Kijk bij 'onlangs toegevoegd'  om te ontdekken welk leuk en leerzaam speelgoed er bij is gekomen in onze collectie!Beslis mee - Vitaal DigitaalEnquete nieuw speelgoed

Binnenkort willen we weer nieuw speelgoed gaan aanschaffen. Laat weten welk speelgoed jij het liefste toegevoegd ziet aan ons assortiment, laat je mening horen via deze enquete (klik hier)


Speelgoed verlengen? Dat kan tegenwoordig ook in je account!Vector illustratie verlenging deadline cartoon. Premium Vector

Ga naar Mijn Account > Leningen en selecteer dan de actieve lening (lichtblauw "On Loan"). Je kunt dan per speelgoed een nieuwe retour datum kiezen ("Select new return date" / " Kies nieuwe retour datum").


Je kunt eenmalig het speelgoed verlengen met maximaal 28 dagen, mits het niet gereserveerd is door een ander lid. De beschikbaarheid van speelgoed (en dus of het door iemand anders gereserveerd is) is terug te vinden op de webpagina van het desbetreffende speelgoed in de kalender onder aan de pagina.


 

Loop een uurtje mee met de Jantje Beton Collecte op 8 t/m 13 maart

 

Help je in de week van 8 t/m 13 maart mee met collecteren? Dan is namelijk de Jantje Beton Collecte, en gaat Speel-o-theek samen met ruim 40.000 andere vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. 3 op de 10 kinderen spelen nooit of slechts een keer per week buiten. Voor kinderen met een handicap is dit vaak onmogelijk. Bovendien kan je je club flink helpen, omdat 50% van je opbrengsten naar je eigen club gaan. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton.


We gaan ook digitaal collecteren. Hou de site in de gaten en deel onze digitale collectebus met je familie, vrienden, collega's en bekenden!


Onze digitale collectebus bij Jantje Beton

Ondersteun de Speel-o-theek en geef een bijdrage tijdens de Jante Beton collecte. En deel onze digitale collectebus met je familie, vrienden, collega's en bekenden! Van alle donaties kunnen we nieuw, uitdagend en leerzaam speelgoed aanschaffen.
De speel-o-theek zijn we samen! 

Nu we met hulp van enkele leden al het speelgoed aan het inventariseren en digitaliseren zijn, zien we dat er toch nog wel eens speelgoed niet helemaal spic en span terug gebracht wordt. We willen jullie daarom er nog eens op wijzen dat speelgoed niet alleen compleet maar ook schoon ingeleverd dient te worden. Ook al is het misschien niet tijdens jouw uitleen vies of stoffig geworden, pak even een licht vochtig doekje om het op te frissen voordat je het terug brengt! online community

Event: online collectie aanvullen

Er was al een deel van onze collectie ingevoerd in het nieuwe systeem, zodat jullie online speelgoed kunnen bekijken en reserveren. Mondjesmaat worden daar door vrijwilligers nu items aan toegevoegd, maar we kunnen hierbij zeker hulp gebruiken! Het eerste weekend van februari gaan we met een aantal mensen 2 middagen digitaliseren. We willen met maximaal 4 personen per middag aanwezig zijn, om de ruimte te hebben om de corona regels zo goed mogelijk te volgen. We kunnen iedere dag nog wel 1 extra hulp gebruiken. Wil je ons helpen? Je kunt je aanmelden door je te registreren bij Event/Evenementen of door een mail te sturen naar info@speelotheekwageningen.nl

En we zijn in de lucht!

Wat leuk dat je onze nieuwe website gevonden hebt. Dat is dan ook het eerste nieuws dat we hier delen. We hebben afgelopen tijd achter de schermen hard gewerkt om (een deel van) ons speelgoed digitaal beschikbaar te maken. Kijk gerust lekker rond in alle categorieën of zoek door middel van de zoekbalk bovenaan de pagina met steekwoorden naar speelgoed. 

We zijn nog wel een poosje bezig om al ons speelgoed in te voeren in dit nieuwe systeem. Mocht je nu iets willen lenen wat er nog niet op staat, stuur dan een mailtje naar info@speelotheekwageningen.nl

...