Home

Welkom bij Speel-o-theek Wageningen


Bij de speel-o-theek bent u van harte welkom voor het lenen van speelgoed, puzzels en gezelschapsspellen. Er is voor elk wat wils, voor iedereen van 0 tot 99 jaar, voor binnen en buiten. Spelen is voor jong en oud.Gesloten in de Meivakantie

In de Meivakantie is de Speel-o-theek gesloten:

vrijdag 26 april

zaterdag 27 april

vrijdag 3 mei

zaterdag 4 mei

vrijdag 10 mei

zaterdag 11 mei


De speelotheek is ook gesloten op zaterdag 22 juniSpeel-o-theek zoekt vrijwilligers!

De Speelotheek Wageningen is hard op zoek naar vrijwilligers om mee te draaien in de uitleen! Lijkt het je leuk om ons op vrijdagavond of zaterdagochtend mee te helpen? Spreek ons aan tijdens de uitleen of bekijk de vacature bij Vrijwilligers Centrum Wageningen.Onze reguliere openingstijden in 2024 zijn:

Vrijdag 19.30 - 20.30

Zaterdag 10.30 - 12.00

We zijn te vinden in Wijkhuis de Pomhorst
Pomona 562, 6708 CV Wageningen


Hoe werkt het?

Om speelgoed te kunnen lenen moet je je registreren op deze website. Nadat je op deze manier een account hebt aangemaakt kun je een abonnement toevoegen aan je account. Over de verschillende abonnementen kun je meer lezen bij "Abonnementen". Daarna kun je bij 'Handleiding online uitleen'  meer vinden over hoe je dan daadwerkelijk speelgoed reserveert en leent. 


Wat is een speel-o-theek?

Een speel-o-theek leent speelgoed uit, zoals een bibliotheek dit met boeken doet. U kunt er, al dan niet samen met uw kinderen, speelgoed uitzoeken en dit een paar weken mee naar huis nemen. Spelen is belangrijk voor kinderen. Spelen stimuleert de ontwikkeling, zowel motorisch/cognitief als sociaal. Spelen is ontdekken. Maar spelen is vooral ook heel leuk.Er zijn verschillende redenen waarom lid zijn van de speel-o-theek voor u interessant kan zijn:

  • Als je niet zeker bent of een bepaald spel of type speelgoed wel zal bevallen; of je weet niet zeker of je kind er al aan toe is, is lenen bij de speel-o-theek een ideale oplossing.
  • Als je graag duurzaam leeft en liever wilt lenen en delen in plaats van zelf spullen te bezitten (deeleconomie)
  • Bij jonge kinderen gaat de ontwikkeling zeer snel met voor elke fase ander speelgoed. Als lid van de speel-o-theek hoef je niet alles aan te schaffen.
  • Een grotere variatie aan speelgoed binnen bereik voor iedereen.


...